Röviden

Megpróbálok egy helyen, strukturáltan összegyűjteni minden információt amire szüksége lehet annak, aki igényesen szeretne borotválkozni. Tapasztalatok, tanácsok, trükkök és tippek kezdő és haladó jól borotvált úriemberektől :o)

Friss hozzászólások

  • vero: Hapci foglalkozik fenőkövekkel - nem tudom borotvakővel is vagy sem - de ő mindenképpen többet tud... (2011.01.25. 16:56) 9 | Húz a borotva! Kő kö'!
  • kristophoros: Szép napot Urak! Először is örülök, hogy ráakadtam erre az oldalra, kissé olyan mintha nem lennék... (2009.08.31. 15:57) 9 | Húz a borotva! Kő kö'!
  • д: szintén zenész. én is próbálkozok, és örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt. egy tipp, hát hogy ... (2009.04.05. 22:24) 9 | Húz a borotva! Kő kö'!
  • edrose: Hát, ha nekem nem hiszel, kérdezz utána, pl. itt: www.kesportal.hu De ha csak logikusan gondolkodu... (2009.03.05. 23:06) 4 | A kiválasztott: borotva
  • T-boy (törölt): Érdekelne ,hogy a Norton FB-6 -os kő milyen finomságú? Esetleg,hol nézhetnék utána? El... (2009.03.04. 14:59) 9 | Húz a borotva! Kő kö'!
  • Utolsó 20

Forgalmazók

7 | Hogyan készitsünk habot?

2008.11.18. 11:31 | throbi | 1 komment

[Ezt én is szeretném tudni. Itt leírom, én hogyan csinálom, oszt' a hozzászólásokból majd kiderül, mit csinálok rosszul, s mit jól. Mindnyájunk okulására.]

Éveken át fújtam a kész habot a képemre, vagy gélt maszatoltam habosra. Ha pedig egyik sem volt késznél, egyszerű szappant habosítottam egy olcsó pamaccsal. Most már tudom, hogy a borotválkozás utáni napokban emiatt sajgott a képem még egy pihe-puha puszitól is.

Rá kellett jöjjek, az előkészítés is van olyan fontos, mint maga a borotválkozás. Ezért jelenleg kizárólag jó minőségű kellékeket használok, előzetes elvárásaimon felüli eredménnyel. Leltározzunk!

Geo F. Trumper gyártmányú borotvakrémet használok, rózsaillatú kivitelben. A tégelyt kinyitva markáns nagymama-illat csap meg, viszont a hab már majdnem teljesen szagtalan. Viszont az nagyon jó! Vele a második és harmadik pamacsolás is kifejezetten jól esik. Első használatnál nem jött, hogy higgyem, habár akkor az állaga nem volt a legjobb. Egy kis gyakorlattal jól nedvesítő és síkosító habot lehet belőle keverni.

Borotválkozás utáni arcápolóm szintén a londoni királyi beszállítótól származik: rózsaolajas Coral Skin Food. Ennek az illata még másnap is érezhető, de meg lehet szokni. Van belőle szantálfa illatú is, állítólag annak menőbb szaga van. Viszont mióta ezt használom, nincs szükségem timsóra, a vérzést a rózsaolaj miatt nagyon jól csillapítja, és nem is csíp annyira. Viszont van egy kis hátránya is. Mivel a ködös Albionban lett kifejlesztve, a benne levő glicerin a hidratáláshoz a páradús levegő nedvességét fogja meg. Lévén, hogy légkondicionált irodában dolgozok, erről szó sem lehet, ezért a glicerin a bőr mélyebb rétegeiből szívja fel a vizet. Ez annyira nem kellemes, de ha mosdóhasználatkor kis vizet paskolok az arcomra, akkor kivédhető.

A pamacs szintén nagyon fontos, ezért ebből is a lehető legjobbat választottam: Mühle borzszőr pamacsot. Igen, borzokat kell kinyírni ahhoz, hogy ez a létrejöhessen. De gondos karbantartás mellett húsz-harminc évig is használható ez a pamacs! Ez azt jelenti, hogy a képen látható állapotban soha ne hagyd! Szőrével lefelé kell szárítani, direkt erre a célra készített állványon. Habosan sem ajánlatos talpra állítani, a nyélbe folyó víz, hab lassan kikezdheti a szőrszálak tövét. Az előző, műanyagból készült pamacsomhoz képest sokkal puhább, nem irritálja a bőrt a borzpamacs használata.

Maga a folyamat sok átalakuláson ment át, s remélhetőleg még változni fog. Tegnapi borotválkozásomat a következőképpen készítettem elő:

  1. beáztattam a pamacsot nagyon meleg (kb. 60 fokos) vízbe
  2. szíjon megegyengettem a borotva élét
  3. zuhanyzás/fürdés közben glicerinszappannal megmosom az arcom, jól megáztatom a szőrt a képemen
  4. egy kis Coral Skin Food-ot kenek a szakállra, ettől sokkal könnyebb lesz a borotválkozás
  5. kiráztam a vizet a pamacsból
  6. mogyorónyi krémet tettem a pamacsra, amiből a borotvakrémes tégely fedelében habot kevertem (a csapból vékonyan folydogáló vízsugárból adtam hozzá vizet, mikor szükségesnek tartottam)
  7. körkörös mozdulatokkal felvittem a habot a képemre

Ezek után már "csak" a hab és a szakáll eltávolítása maradt hátra, amit majd a következő bejegyzésben nem habozok leírni!

? Ha tudod a választ, írd meg!

Ha te másképpen készíted a borotvahabot, vagy észrevételed van a fent leírtakhoz, kérlek írd meg!

 

· 1 trackback

Címkék: glicerin hogyan borotválkozás pamacs borotvahab trumper coral skin food mühle sajgott borotva krém

A bejegyzés trackback címe:

https://borotva.blog.hu/api/trackback/id/tr34775154

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: usb flash drive repair 2019.02.11. 04:21:41

Keygen statgraphics centurion xvii - reobrilabspin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Közöd?? (törölt) 2008.12.20. 21:10:38

Jól csinálod. Én nem használhatok Trumpert mert engem sajna irritál. Ritkán borotválkozom zuhányzás után, ezért a szőr előkészítése miatt forró vízben áztatott törülözőt rakok az arcomra úgy egy percre. Ilyenkor a felvert hab már az arcomon van, így jobban lágyítja a szőrt.
süti beállítások módosítása